avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’nın FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit’in hezeyanları gündem oldu

Müslüman ve Türk düşmanlığıyla gündeme gelen Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hollanda uzantısı Zaman Hollanda ve Hollanda’ca tetikçisi Zaman Vandaag’ın sorumlusu Mehmet Cerit, Hollanda medyası üzerinden Müslümanlara, Türklere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ettiği hakaretler ve hezeyanları gündem olmayı başardı.

Hollanda’nın FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit’in hezeyanları gündem oldu

Pelsilvanya’da kaçak hayatı süren terörist-başı Fethullah Gülen’in yönettiği Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hollanda’daki uyuyan hücresi uyandı ve operasyona başladı.

HOLLANDA’DAKİ FETÖ’CÜLER, ZAMAN’A KAYYUM ATANMASI’DAN SONRA ZIVANADAN ÇIKTI; MEHMET CERİT HOLLANDA MEDYASINDA BOY GÖSTEREREK İFTİRALARIYLA MİĞDE BULANDIRDI
Zaman’ın kayyum’a devredilmesinden sonra onunla bağlantısı kopan FETÖ’nün Hollanda tetikçisi Zaman Hollanda’nın ‘genel yayın yönetmeni’ bu sefer Hollanda gazete ve televizyonları’nda ortaya çıkarak başta halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hollanda’daki Müslüman toplum ve Türkler yönelik hakaretler sıralayarak, Türk yargısının Zaman’a kayyum atamasından sonra sinirlerinin iyice bozulduğunu gösterdi. Türkiye’deki Zaman Gazetesi’nin kayyuma devredilmesiyle Hollanda Zaman’la olan bağlantısı kopmuş, ‘Zaman Hollanda’nın marka hakkını izinsiz kullandığı kamuoyunda tartışılır hale geldiği bilinirken yeni gelişmeler yaşandı.

AB VE HOLLANDA’YA TÜRKİYE’YE MÜDAHALE ÇAĞRISI YAPAN MEHMET CERİT’İN YALANLARI BİTMEZ
De Volkskrant’a konuşan, Türkiye’ye ve AK Parti hükümetine ‘nefret ve korku rejimi’ diye hakaret eden FETÖ militanı Mehmet Cerit, “Avrupa ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte Erdoğan’a sert müdahale etmeliler” diyerek PKK’dan alışık olduğumuz tavırları bile geride bıraktı. “Zaman artık TC devlet’inin propaganda gazetesidir.” diyen Fethullahçı Cerit, Türkiye’yi anti-demokratik ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da faşist göstermek için uçuk rakamlar vererek hapislerde haddinden fazla insanın olduğunu ileri sürdü. Bu da FETÖ’nün aktif olduğu dönemde Ergenekon, Balyoz, Şike ve benzeri nice kumpaslarla hapse attırdığı yüksek sayıda gazeteci ve aydını ‘sanki kendileri hapse atmadıkları’ gerçeğini hatırlatarak Fethullahçı Terör Örgütü’nün ne dendi ikiyüzlü ve acımasız bir ihanet şebekesi olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

FETÖ’CÜLERİN ALGI-OPERASYONLARI’NDAN ÖRNEKLER
Zaman’ın FETÖ tetikçisi olduğu yönde yargı kararını kendince gizleyen ve yayın faaliyetlerine ‘muhalefet gazetesi’ diye niteleyen Mehmet Cerit, NRC Handelsblad’a Çarşamba verdiği bir başka röportajda ise Zaman gazetesi binası önünde polis’le çatışan FETÖ militanlarını ‘Zaman okurları’ olarak niteledi.

HOLLANDACASI BU KADAR KÖTÜYKEN NASIL HOLLANDACA YAYIN ÇIKARTIYOR?
7 Mart Pazartesi bu sefer Hollanda-2 televizyonun kanalında yayınlanan Een Vandaag programına çıkan Fethullahçı Mehmet Cerit, sözleriyle oldukça kötü Hollandaca konuştuğu görülünce insanlar şaşırdı. Cerit’in konuşmaları sosyal-medya’da alay konusu olurken, Hollandacası bu kadar kötü olduğu halde nasıl ‘Zaman Vandaag’ adında Hollandaca yayın yapan bir yayının başında olması ise hayretle karşılandı. Sosyal-medya’da, belli ki bu sadece öne çıkarılan Paralel Yapı’nın/cemaat örgütünün elemanı, arkadan onu FETÖ’den idare edenler var, şeklinde yorumlar yapıldı.

FETHULLAHÇI MEHMET CERİT: TÜRKİYE’DE KÜRTLERE ZULÜM VAR, DİKTATÖR ERDOĞAN KÜRTLERİ ÖLDÜRÜYOR
Aynı programda ırkçı terör örgütü PKK’nın dilinden daha sert bir dil kullanarak yalanda ve iftirada terör örgütü PKK’dan daha ileri giden Fethullahçı Mehmet Cerit, “Türkiye’de Erdoğan rejimi Kürtleri öldürüyor. Türkiye Erdoğan diktatörlüğünde devam ederse aynen Suriye’deki gibi Avrupa çok büyük bir Kürt mülteci göç dalgasıyla karşılaşacak. Avrupa derhal Türkiye’deki diktatör Erdoğan rejimine müdahale etmeli” diyerek, Türklerin Kürtlere zulüm ettiğini iddia etti. Uluslararası müdahale isteyen Mehmet Cerit’in yaptığı hezeyanları örneğinde olduğu gibi Türkiye’nin içini dışarıdan yaptıkları müdahalelerle şekillendirmeyi hedefleyen FETÖ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı istifa ettirtip uluslararası mahkemelerde yargılatmak için dışarından baskı yapıyor.

FETÖ, HOLLANDA’NIN YÜKSEK TİRAJLI GAZETES’İNDE MÜSLÜMANLARA VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A KİN VE NEFRET KUSTU
Pensilvanya’daki terörist-başı Gülen’in talimatlarla yönetildiği daha önce kamuoyuna yansıyan FETÖ’nün uzantıları vasıtasıyla Avrupa’da kara-propaganda faaliyetlerini yoğunlaştırdı. FETÖ tetikçisi Zaman Hollanda’nın genel yayın yönetmeni Mehmet Cerit, De Volkskrant’taki röportajda Cuma günü tüm nefret ve kinini kustu.

mehmet cerit feto hollanda hezeyanlari_841x474

DUTCHTURKS CERİT’İN HEZEYANLARINI DEĞERLENDİRDİ VE ELEŞTİRİLERİ SIRALADI
Fethullahçı militan Mehmet Cerit’in Toine Heijmans’la De Volkskrant’taki röportajdaki hezeyanları DutchTurks adlı yayın organında değerlendirildi. Yayın organı, FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit’in ‘cemaat’ görünümlü kumpas çetesi olan Fethullahçı Terör Örgütü ve Cerit’in terörist-başı Fethullah Gülen’e militan derecesinde aşırı bağlılığı nedeniyle ailesiyle arasının nasıl açıldığını aktardı.

EŞİ UYARDI: BAŞINA KÖTÜ ŞEYLER GELECEK
Fethullahçı Mehmet Cerit’in söylemlerini ve eleştirileri aktaran DutchTurks; Cerit’in eşinin Cerit’in yasal takibata uğramasından korktuğu için ona artık Fethullahçı Terör Örgütü’nü savunmayı bırakması gerektiği uyarısında bulunduğunu itiraf ettiğini aktardı.

YEĞENLERİ DE CERİT’İN FETÖ’CÜ OLDUĞUNU ANLAMIŞ 
Aynı röportajda, FETÖ tetikçisi Zaman Hollanda’nın baş sorumlusu Mehmet Cerit’in yeğenleri tarafından da uyarıldığı ortaya çıktı. Yeğenlerinin Mehmet Cerit’in terörist-başı Fethullah Gülen’i aşırı derecede savunmasından ötürü Cerit’e ‘terörist’ ve ‘ajan’ dediklerinin altını çizdi. Belli ki Cerit’in yeğenleri de FETÖ’cülerin son yıllarda basına ve kamuoyuna yansıyan casusuluk faaliyetlerinden haberdarlar.

BABASI DA UYARDI: OĞLUM CUMHURBAŞKANIMIZA HAKARET ETME, YAKIŞMIYOR
Fethullahçı Mehmet Cerit’in bir diğer itirafı ise babasıyla ilgili. Mehmet Cerit, babası tarafından da uyarılmış. Babası Mehmet Cerit’in gittiği yolun yol olmadığını, halkın oylarıyla seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en azından makamı gereği saygılı olmasının demokrasiye ve Türk milletinin iradesine saygının gereği olduğunu söyledi.

KENDİ VATAN HAİNLİĞİ’NDEN ÖTÜRÜ KENDİSİNE ‘VATAN HAİNİ’ DENMESİNDEN RAHATSIZ BİR FETHULLAHÇI, YEĞENLERİ DE ONA “VATAN HAİNİ” DİYOR
Terörist-başı Fethullah Gülen’e bağlılığı nedeniyle sokakta kendisine “vatan haini” denmesinden ötürü rahatsızlık çektiğini söylediği aktarılan Mehmet Cerit’in Hollanda’nın yüksek tirajlı De Volkskrant gazetesi’nden çıkan röportaj gündem olmayı başardı.

CERİT’TEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A “DİKTATÖR” İFTİRASI VE HAKARETİ
FETÖ tetikçisi Zaman Hollanda görevlisi olarak Hollanda medyasında ortaya çıkan Mehmet Cerit, Türklere ve Türk milletinin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör” deyip hakaret etmeyi ihmal etmedi.

FETÖ MİLİTANI MEHMET CERİT’TEN HAKARET ÜSTÜNE HAKARET: MÜSLÜMANLAR BEYİNSİZ’DİR, MÜSLÜMANLAR GÜÇLENMEMELİ
Terörist-başı Fethullah Gülen’in devlet kadrolarına sızarak ve kendisini eleştirenlere karşı beşinci kol faaliyeti yürüterek Türkiye’yi ele-geçirme ve Türkleri yönetme yönündeki gerçek niyetinin ortaya çıkmasından sonra FETÖ’den çözülmeler olmuştu. Eskisi kadar itibara sahip olmadığını ifade eden Mehmet Cerit, dışlandığını ve ayrımcılığa uğradığını itiraf ederek röportajda Müslümanlara şu şekilde hakaret etti; “Müslümanlar güçlenmemeli, Müslümanlar güçlenirse gücü idare edemezler ve kötüye kullanırlar; Müslümanların parası var ama beyni yok.” hezeyanında bulunuyor. Kendini tutamayarak hakaretler eden Fethullahçı Mehmet Cerit’in hakaret etmesinin, Fethullahçıların Müslümanlardan destek beklerken Fethullahçı Terör Örgütü’ne en fazla karşı olan kesim olduğu gerçeğinden kaynaklandığı konuşuluyor.

mehmet cerit feto hollanda hezeyanlari_841x474

Peki kimdir bu Hollanda medyasına çıkıp hakaretler eden FETÖ’cü Mehmet Cerit?

FETÖ’NÜN OKUL MÜDÜRÜYKEN İHTİYAÇ ÜZERİNE FETÖ GAZETESİ’NDE ‘GAZETECİ’ OLARAK ABİLERİ TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLEN SADIK ‘ŞAKİRT’
Fethullahçı Terör Örgütü tarafından işletilen Hollanda’daki Cosmicus (Stichting Cosmicus) adlı okulun müdürü sıfatıyla kendi örgüt medyası Samanyolu’nda boy gösterirken, 2013’ten beri kamuoyu oluşturmak için ‘gazeteci’ kılığına giren ‘şakirt’ Mehmet Cerit’in FETÖ’deki yönetim mekanizması olan sözde ‘istişare kurulu’ndaki abileri tarafından bu yönde görevlendirildiği gelen bilgiler arasında.

FETHULLAHÇILAR TOPLUMDAN SOYUTLANDI
DutchTurks‘daki değerlendirmede Cerit’in Müslümanları Hollanda medyasında aşağılaması ve hedef göstermesi Fethullahçı ihanet örgütü’nün toplumdan ne kadar uzaklaştığını, ruh halinin ne dendi bozuk olduğunu, oldukça radikal bir noktaya geldiklerini ve terörist örgütün nasıl çöküş noktasında olduğunu, arta kalan küçük grubun ise oldukça radikal ve aşırıcı bir noktada olduğunu gösteriyor. Mehmet Cerit’in ayrıca Türkiye’ye giremediği öğrenildi.

ARKALARINDA DURMADIĞI İÇİN HOLLANDA’DAKİ MÜSLÜMANLARI EZMEYİ HEDEFLEYEN VE KİN KUSAN FETHULLAHÇILAR VE FETÖ SÖZCÜSÜ MEHMET CERİT’İN IRKÇI GEERT WİLDERS’TEN FARKI YOK
DutchTurks yayınına göre FETÖ tetikçisi Cerit’in Türkleri ve Müslümanları Hollanda kamuoyuna hedef gösteren bu nefret çıkışları, Fethullahçı’ların kendilerini ‘kendini beğenmiş, süper ılıman, Müslüman düşmanı, batı yalakası, sözde örnek Müslüman ve sözde basın özgürlüğü yanlısı’ göstermelerinin, nasıl bir bitme ve tükeniş durumunda olduklarını yansıttığını açıklıyor. Değerlendirmede ayrıca “Fethullahçıların Mehmet Cerit örneğinde olduğu gibi, bu tür aptalca çıkışlarla kendi beyinsizliklerini sergiledikleri” yazılı. Değerlendirmede ayrıca Fethulahçıların ırkçı Wilders’ten farklı olmadığı vurgulanırken, Fethullahçıların da Hollandalı ırkçı Geert Wilders gibi Müslümanları hedef gösterdiğinden örnekler veriliyor.

SONUÇ: FETHULLAHÇILAR MÜSLÜMANLARI APTAL YERİNE KOYUYOR, FETHULLAH GÜLEN ASLA MÜSLÜMANLARI TEMSİL EDEMEZ
Değerlendirmede Fethullahçı Terör Örgütü’nün/Fethullahçıların Mehmet Cerit gibi özel görevli tetikçiler vasıtasıyla tüm Müslüman toplum adına konuştuklarını ifade ederek haddini aşan konuşmalar yaptıkları, Müslümanların iyiliğini düşünerek değil kendi kişisel gündemleri nedeniyle kin ve hesaplaşma duygusuyla Müslümanları aptal yerine koymakta oldukları vurgulanıyor. FETÖ tehdidine karşı Müslümanlardan yana destek çıkan insanların aydınlanmış zihinler olduğu ve Müslümanları aptal yerine koyarak onlara kinle bakan Fethullahçılığın ve Fethullahçıların asla Müslümanlığı temsil etmediği, Fethullahçıların her fırsatta nefret söylemine ve türlü olumsuzluklara başvuran hoşgörüsüzlükleri ve kindarlıkları nedeniyle, nazik ve modern bir kılığa bürünmüş DEAŞ/IŞİD’din taşıdığı tekfirci anlayıştan farksız bir anlayışa sahip olduklarından Müslümanlıklarının tartışmalı olduğu vurgulandı ve sonucu çıkartıldı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

hollanda dmu turkce kumpas feto

nijmegen diyanet feto ye tepki

veyis gungor abdulhamit bilici zaman feto

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.