avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türk Diyaneti’nin duayeni Görmez’den haklı tepki: Emin Ateş girdiği her yeri batırır!

CPD’de başkanlık görevine getirilen Mehmet Emin Ateş’in Hollanda Türklerini ayrıştıran ‘bölücü’ tutumuna bir tepki de önemli bir isimden geldi.

Hollanda Türk Diyaneti’nin duayeni Görmez’den haklı tepki: Emin Ateş girdiği her yeri batırır!
A+
A-

DEVLETİN FİNANSAL DESTEĞİYLE AYAKTA DURAN CPD MEHMET EMİN ATEŞ’İN ÇİFTLİĞİ OLMAYA DEVAM MI EDECEK?
Türk devletinin finansal desteğiyle, toplumdaki yararlı faaliyetleri desteklemek amacıyla kurulan CPD’nin (Centre For Public Debate – Sivil Tartışma Merkezi) başkanlığına bilindiği gibi Aralık 2014’te Mehmet Emin Ateş getirilmişti.

AYAK OYUNU’NDA BECERİKLİ, YÖNETİM’DE BECERİKSİZ BİR MEHMET EMİN ATEŞ 
‘Hollanda’daki Türk STK’ları birleştirme’ hedefiyle 16 Mart tarihinde yapılan toplantısındaki PKK provokasyonuyla gündeme gelen CPD’deki keyfi yönetim kamuoyunda geniş tartışma zemini kazandı. Emin Ateş, 16 Mart tarihli toplantıda yapılan PKK provokasyonunun ve kişiselleşmiş bir şekilde keyfine göre Hollanda’daki Türk STK’larını CPD buluşmalarına davet etmeyişinin dışarıya yansımasıyla, kısa süre içinde beceriksiz yönetim tarzını tüm topluma gösterdi. Ateş’in beceriksiz yönetim tarzı PKK terör örgütü’nün Hollanda’daki uzantıları olan ırkçı FED-KOM örgütüyle Ateş’in başında bulunduğu CPD’nin terörü sözde ‘ortak'(!) bir şekilde kınamak için bildiri yayınlaması ve ardından da utancından ve gelen tepkiler üzerine ilk önce laf yetiştirmeye kalkması ardından da bildiriyi geri çekmesinden ötürü tavan yapmıştı. Oysa Mehmet Emin Ateş’in ‘ayak oyunlarıyla kurumlara tepeden inme’ gelme tavrı eski değilmiş.

İBRAHİM GÖRMEZ BİLE ATEŞ’İN BECERİKSİZLİKLERİNE DAYANAMADI VE ATEŞ’İ YERDEN YERE VURDU
CPD başkanlığına getirilen Mehmet Emin Ateş’e ilk büyük tepki onu en iyi tanıyan isimlerden birisi olarak bilinen Hollanda’da pek çok cami’nin temelini atan duayen Diyanet yöneticisi İbrahim Görmez’den geldi.

Hollanda Türk-İslam Kültür Dernekleri Federasyonu kurucu Genel Başkanı ve Hollanda Müslüman Yayın Kurumu kurucusu olarak bilinen, yıllarını Hollanda’da Diyanet camilerinin kurulmasına harcamış olan İbrahim Görmez, Mehmet Emin Ateş’e veryansın ederek tepkisini şu şekilde dile getirdi, “EMİN ATEŞ’İN OLDUĞU YERDE OT BİTMEZ, O SADECE KURULMUŞ ORGANİZASYONLARIN ÜSTÜNE OTURUR VE ORAYI BATIRIR” şeklinde tepkisini net bir şekilde gösterdi.

ibrahim gormezden emin atese

Tüm Hollanda ve özellikle başkent Amsterdam genelindeki Diyanet camilerinde ağırlığı bilinen deneyimli sivil toplumcu ve cami yöneticisi İbrahim Görmez’in Mehmet Emin Ateş’in kulağını çekmesi bakalım Ateş tarafından ders olarak algılanacak mı, yoksa Ateş beceriksiz ve bölücü tutumunu sürdürecek mi?

FÜTURSUZCA ve PERVASIZCA DIŞLIYOR
Hollanda’da geniş kesimleri temsil eden etkili Türk STK’ları menfaat ilişkileri nedeniyle CPD’den dışlayan Mehmet Emin Ateş’in keyfi yönetim tarzı CPD hakkında tartışmanın devam etmesine neden oluyor.

MEHMET EMİN ATEŞ NEDEN BÖLÜCÜ TUTUM SERGİLİYOR? VEYİS GÜNGÖR İLİŞKİSİ
Mehmet Emin Ateş’in Amsterdam Türkevi adlı oluşumun başında bulunan Veyis Güngör’le olan ilişkisi; Güngör’ün artık açığa çıkan FETÖ’cülüğü nedeniyle Güngör’e tepki koyan Hollanda’daki etkin Türk STK’ların Ateş tarafından CPD’den dışlamasına neden olduğu biliniyor. Ancak Ateş’i böyle bir yetkisi yok çünkü CPD babasının malı değil, Türk devletinin parasal olarak Hollanda Türklerini birleştirmek için desteklediği bir kurumdur.

Bu sebebin yanında Mehmet Emin Ateş’in CPD’ye gelen parayı kendi keyfine göre yönlendirip, parayı kendi çıkarına uygun bir şekilde istediği yöne kanalize etmek için, kendisinin doğrudan menfaatlenemediği Hollanda Türk STK’larını CPD’den ‘dışlama’ yöntemine girdiği ve Hollanda Türklerini ayrıştıran ‘bölücü’ yönetim tarzı Hollanda Türk STK’ları arasında dilden dile konuşuluyor.

Edinilen bilgiye göre Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hollanda uzantıları da işin içindeler. Ateş’in PKK’dan olduğu kadar FETÖ’den de nasıl himaye gördüğünü ilerleyen sürede vereceğiz. Türk medyası olarak konun takipçisi olmaya ve gelişmeleri yansıtmaya devam edeceğiz.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ANALİZ

İşte geçmişte CPD’de yapılan PKK propagandası:

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

dursun paksoy carpici konustu

dursun paksoy carpici konustu on

gedik cpd emin ates haberi

emin ates cpd bildiri krizi

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.