avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD Başkanı Dursun Paksoy: Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’te birleşmeliyiz

UETD Hollanda-Rotterdam Başkanı ve AK Parti eski Hollanda seçim koordinasyon merkezi Başkanı Dursun Paksoy AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

UETD Başkanı Dursun Paksoy: Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’te birleşmeliyiz

ÇARPICI SÖYLEŞİ’DE ÖNE ÇIKAN SÖZLER:
AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne verdiği söyleşide Paksoy net konuştu. Paksoy, ırkçı terör örgütü PKK’nın Avrupa Türklerine yönelik saldırıları konusunda “Biz Hollanda Türkleri ve Hollanda Türklerinin temsilcisi olan UETD teşkilatı olarak liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bize emri olan tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet anlayışını düstur edindik. Bizim ilkelerimiz vardır.” dedi.

PKK’nın sivil uzantılarıyla birlikte bildiri yayınlayan Emin Ateş’in CPD’sinde su yüzüne çıkan rezaletler konusunda ise Paksoy, “Hollanda’da Türklerin birliği her şeyden önemlidir. Birlik içinde olursak terör Hollanda’da zemin kazanamaz. Ama karıştırmayın, PKK’nın uzantılarıyla birlik değil, teröre karşı çıkanlarla bilik olmalıyız. Bunu yaparken de STK’ların dışlanmaması lazım, yoksa böyle komik manzaralar olur.”

UETD’NİN ‘TERÖRE KARŞI ÇEŞİTLİ NOKTALARDA AÇIKLAMALAR’DAN BİR TANESİ DE HOLLANDA’DA DA OLDU
UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Genel Merkezi’nin çağrısıyla 1 Nisan günü Avrupa çapında yaklaşık 100 noktada eş zamanlı olarak basın toplantıları düzenlendi.

UETD Genel Merkezi’nin 1 Nisan, terörü lanet açıklaması çerçevesinde Rotterdam’da söyleştiğimiz UETD Başkanı Dursun Paksoy son dönemde ırkçı terör örgütü PKK’nın UETD şubelerine yönelik nefret saldırılarının altında ‘demokrasi alışkanlığı yoksunluğu’ ve ‘Türk ve İslam düşmanlığı’nın yattığını ifade etti.

UETD AVRUPA’DA MİLLİ İRADE’NİN KALESİDİR O NEDENLE HEDEFTE’DİR
Paksoy, “Son aylarda UETD şubelerine ve Avrupalı Türklerin kurumlarına karşı PKK terör örgütünün yandaşları tarafından ciddi anlamda bir saldırıyla karşı karşıyayız.” dedi. UETD Şubelerine yapılan saldırının 6’yı bulduğunu dile getiren Paksoy, bunlara karşı birlik içinde karşı çıktıklarını dile getirdi.

dursun paksoy carpici konustu

PKK’NIN DA FETÖ’NÜN DE HEDEFİ TÜRK MİLLETİ VE TÜRKİYE
Nefret saldırılarının artık cana yöneldiğinin altını çizen Paksoy, UETD Hamburg başkanı Muhterem Güngör’ün arabasına yapılan molotof kokteylli saldırıyı emsal gösterdi. Paksoy, “aslında hedef yükselen Türkiye’dir, hedef güçlenen Yeni Türkiye’dir. PKK’sıyla, FETÖ’süyle, DEAŞ’ıyla tüm terörist yapıların ortak hedefi Türk milleti ve anavatan Türkiye’dir. Bizler diri oldukça bu mihraklar bu hedeflerine varamayacaklar.” diyerek, hedeflerinin önümüzdeki dönemde Hollanda’daki lobi gücünün arttırarak, İslamofobi ve Türk-düşmanlığına zemin kazandıran anlayış ve yapıların önlenmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Paksoy ayrıca Brüksel’de UETD Belçika’nın açtığı çadırın terörün gerçek yüzünün gösterilmesi açısından önemli olduğunu ifade ederek UETD Belçika mensuplarını tebrik etti.

PAKSOY: LİDERİMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN BİZE EMRİ TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET DÜSTURUMUZDUR
UETD Başkanı Paksoy, “Biz Türkler Hollanda’da yaşayan vatandaşlar olarak, Hollanda vatandaşı olan ve geleceğini yine bu ülkede devam ettirmeye çalışan insanlarız. Demokrasinin gelişmesine katkı sunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği olarak, toplumsal barışı ve demokrasiyi hedef alan bu terör örgütlerinin sosyal düzeni de bozacak şekilde hareket etmesini kabul edemeyiz. Çünkü bizler her daim ‘demokrasi’ diyen Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin takipçisi olan insanlarız.” dedi.

DURSUN PAKSOY ÇOK-KÜLTÜRLÜLÜĞÜ VURGULADI
Paksoy, “Önümüzdeki süreçte de Hollanda toplumuyla el-ele vererek, bu çok-kültürlü toplumda yaşayan fertler olarak hep beraber bu terör örgütlerine karşı; muhakkak demokrasi ve insanlık yanlısı duruşumuz devam edecek.” şeklinde konuştu.

UETD BAŞKANI DURSUN PAKSOY CPD’DEKİ REZALETİ DEĞERLENDİRDİ
Türk devletinin destekleriyle, ilk kurulduğunda Hollanda Türklerinin lobi gücünü arttırmak ve diaspora bilincini geliştirmek için hareket ettiği ifade edilen, ancak kısa süredeki başarısızlıklarıyla dikkat çeken Mehmet Emin Ateş’in başındaki CPD’deki içler acısı rezalet tabloyu da UETD Başkanı Dursun Paksoy’a sorduk.

Ayak oyunlarıyla CPD’nin başkanlığına geldiği anlaşılan Emin Ateş’in PKK/HDP destekçisi Mustafa Ayrancı’yla ortaya çıkan ilişkisi hakkındaki sorulara ise UETD Başkanı Dursun Paksoy şu cevabı verdi, “Tavrı PKK ve HDP’den yana belli olan bir kişiyi tutup ta CPD üzerinden bu kadar öne çıkartmasını ve CPD’yi bunların propagandasının yapıldığı yer haline getirilmesini doğru bulmuyorum. Türk devletinin imkanları yanlış yolda kullanılıyor. Burada bir beceriksizlik var. Olayların bu kadar ileri boyutlara gelmesi sorumsuzluktan kaynaklanmaktadır.” şeklinde eleştiriler yöneltti.

UETD’DEN SÖZDE BİLDİRİYE DESTEK YOK: EMİN ATEŞ’İN BAŞINI ÇEKTİĞİ CPD’NİN BİLDİRİSİ SAÇMALIKTIR, BÜYÜK YANLIŞTIR!
HDP destekçisi marjinal ve radikal Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği’nin (HTİB) görevlisi Mustafa Ayrancı’nın CPD’ye başkan olarak getirilen Emin Ateş’le girift ilişkisi kamuoyuna yansımıştı. Ateş bu girift ilişkisi nedeniyle ırkçı terör örgütü PKK’nın Hollanda’daki uzantısı ırkçı FED-KOM örgütü’nün adını CPD’nin teröre karşı sözde ‘ortak bildiri’ adlı metne yazdırmıştı. Konu kamuoyunda ‘Ateş Ayrancı’yla olan ilişkisi nedeniyle PKK’yı Türk toplumuna kabul ettirmeye çalışıyor’ şeklinde haklı bir görüşün oluşmasına neden olmuştu.

dursun paksoy carpici konustu

UETD Başkanı Dursun Paksoy olay hakkında net konuştu.

BU BİLDİRİ SAÇMALIKTIR, PKK UZANTILARININ OLDUĞU BİLDİRİ DE BİZ YER ALMAYIZ
PKK terör örgütü’nün açık açık adıyla kınanması gerektiği ve bu eli-kanlı şebekenin adının bile geçmediği bildiriyi ‘saçmalık’ olarak gördüğünü ifade eden Paksoy, bildiriyi kesin bir dille karşı olduklarını ifade etti.

EMİN ATEŞ ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATIYOR
Paksoy şunları söyledi, “CPD gibi Türk devletinin desteğiyle çalışma yapan bir kurumun yayınladığı bildirinin altında eli-kanlı PKK’nin uzantıları olan Hollanda’daki sözde derneklerinin adlarının geçmesi başlı başına bir rezalettir. Unutmayalım ki, hepimizin kahraman Şehitlerimize karşı sorumluluğumuz vardır. O da vatan’a ve milli değerlerimize sahip çıkma sorumluluğudur. Onlar gözlerini kırpmadan bizim Millet olarak rahat ve huzur içinde yaşamamız için canlarını seve seve verdiler. PKK’yı himaye etmek demek Şehitlerimize hakaret etmekle eş-anlam taşır, Şehitlere hakaret edilmesi tüm kutsallarımızla alay etmek anlamına gelir ki bu yol küfür-e kadar gider. Bunlar Şehitlerimize nasıl hesap verecekler? Bunu yapanlar AK Partili olamaz, Şehitlerimizin kemikleri sızlıyor.” diyerek CPD’nin başındaki Emin Ateş’in Şehitlerimize olan saygısızlığın uyandırdığı rahatsızlığı ifade etti.

UETD olarak Hollanda Türklerinin bütünlüğünü ve birlikte hareket etmesini önemsediklerinin altını çizen Paksoy, gidişatın hiç sevindirici olmadığını sözlerine ekledi. Paksoy, “Bu kadar aleni olarak Türk ve Türkiye karşıtı ve PKK/HDP’li olan bir kişinin bu kadar el-üstünde tutulması CPD’nin başının Milli İrade yanlısı olmadığının net kanıtıdır.” diyerek Emin Ateş’in yönetim zaafının bir problem olduğunu söyledi.

EMİN ATEŞ BEĞENMEDİĞİ STK’LARI KEYFİNE GÖRE CPD’DEN DIŞLIYOR
CPD’nin ilk ‘istişare kurulu’ adı verilen toplantısına davet edilmeleri nedeniyle katıldıklarının altını çizen Paksoy, ondan sonra bir daha davet edilmediklerini ifade etti. Paksoy bu garip durumu şöyle tarif etti, “Milli İrade milletimiz tarafından seçimler ve demokrasi aracılığıyla hakim kılınmıştır. UETD Milli İrade’nin temsilcisi ve kalesidir. Biz UETD olarak Hollanda Türklerinin birliğini arzuluyoruz. Birlik bu zor günlerde belli olur.

Hollanda’da Türklerin birliği her şeyden önemlidir. Birlik içinde olursak terör Hollanda’da zemin kazanamaz. Ama karıştırmayın, PKK’nın uzantılarıyla birlik değil, teröre karşı çıkanlarla bilik olmalıyız. Bunu yaparken hangi fikirden olursa olsun Türk STK’ların dışlanmaması lazım, yoksa böyle komik ve bir o kadar içler acısı manzaralar olur.

Böyle günlerde böyle rezaletlerin yaşanması ancak ve ancak PKK’nın ve PKK gibi FETÖ ve benzeri terör örgütlerinin yararınadır. Teröre karşı net bir tavır sergilenmelidir. CPD’nin başında Türkiye yanlısı olmayan kişinin bulunması yaşadığımız iklimin Milli İrade anlayışına ters bir durumdur. Pek yakında başka Türk STK’larla birlikte önemli girişimlerde bulunacağız. Onları da buradan sizinle, milletimizle paylaşacağız.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

İşte geçmişte CPD’de yapılan PKK propagandası:

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

ibrahim gormezden emin atese

dursun paksoy carpici konustu on

gedik cpd emin ates haberi

emin ates cpd bildiri krizi

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.