avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
34,2306
EURO
37,0127
ALTIN
3.022,17
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hüseyin Özgürgün kimdir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başkanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün kimdir?

Hüseyin Özgürgün kimdir?
12.02.2017
A+
A-

1965 yılında Lefkoşa’da doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Cambridge Üniversitesi Clare College’de İngiliz Dili ve Yönetim Bilimi eğitimi gördü. Voleybol, Basketbol, Masa tenisi, Atletizm ve Futbol Milli Takımlarında oyuncu, bunun yanısıra spor alanında yönetici olarak çeşitli kademelerde hizmet verdi. Bir süre özel sektörde yönetici olarak çalıştı.

6 Aralık 1998, 14 Aralık 2003 Genel Seçimlerinde ve 20 Şubat 2005 Erken Genel Seçimlerinde Lefkoşa Milletvekili seçildi. Ulusal Birlik Partisi (UBP) Grup Başkan Vekili ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevi yaptı. 27 Aralık 2005 tarihi itibariyle UBP Genel Sekreterliği görevine getirildi.

Ocak 2005’de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeliğine, Kıbrıs Türk Temsilcisi olarak seçildi. Burada Avrupa Demokrat Grubu (EDG) ve Siyasi İşler Komitesi üyesi olarak da görev yaptı.

11 Şubat 2006 tarihinde yapılan UBP Olağanüstü Kurultayında UBP Genel Başkanı olarak seçildi ve 16 Aralık 2006 tarihine kadar bu görevi yürüttü.

19 Nisan 2009 Erken Genel Seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden Lefkoşa Milletvekili seçildi. 4 Mayıs 2009 tarihinde kurulan Eroğlu Hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak görev aldı. 27 Mayıs 2010 tarihinde kurulan İrsen Küçük Hükümetinde de bu görevi yürüttü.

28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden Lefkoşa Milletvekili seçildi. 31 Ağustas 2013 tarihinde yapılan UBP Kurultayında Genel Başkan seçildi. 16 Nisan 2016 tarihinde kurulan Ulusal Birlik Partisi – Demokrat Parti Koalisyon Hükümetinde Başbakan olarak görev aldı.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.