Mustafa Armağan’ın sunduğu TV programında Atatürk’e ve manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan’a hakaret edildi. Bu çirkinliğe çanak tutan Mustafa Armağan’ın yıllarca FETÖ’nün gazetesinde çalıştığı , FETÖ’yü öven kitaplar yazdığı ortaya çıktı.Kaynak: Mustafa Armağan FETÖ’ye böyle hizmet etmiş!
Atatürk ile Afet İnan arasında ilişki olduğu iddiasında bulunan Mustafa Armağan ve programın konukları hakkında CHP suç duyurusunda bulundu. Ankara Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Posta’nın haberine göre; Mustafa Armağan 1995’ten 2015’e kadar FETÖ’nün yayın organı Zaman’da yazdı. Hükümetin, FETÖ ile ilişkilerin koparılması için milat kabul ettiği 17-25 Aralık 2013’ten sonra bile yazılarını sürdürdü.
FETÖ’CÜLERİ KORUDU
Mustafa Armağan, FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın yayın bölümü yöneticisiydi. Gülen’i öven, ‘Medya Aynasında Fethullah Gülen (Kozadan Kelebeğe)’ ve ‘Diyaloğa Adanmış Hayat’ kitaplarını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cemaate ‘Haşhaşiler’ dediğinde “Hizmet hareketine haşhaşi demek hakkaniyetle bağdaşmaz” diye savundu.
TVNET’te yayınlanan ve yazar Mustafa Armağan’ın sunduğu ‘Derin Tarih’ adlı programın konuklarından Süleyman Yeşilyurt, “Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değil, Çankaya’nın nikahsız ‘firts lady’sidir” dedi.
ATATÜRK’E HAKARET ETTİKLERİ DERGİNİN DANIŞMANI EKMELEDDİN İHSANOĞLU
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 2014 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Atatürk’e hakaretler edilen Derin Tarih dergisinin danışma kurulu üyeliği yaptığı ortaya çıktı.
Dergide son olarak, Latife Hanım’a ait olduğu iddia edilerek Atatürk’e hakaret eden bir mektup yayınlamıştı. Derginin danışmanlığını Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar Ekmeleddin İhsanoğlu yapıyordu.
ATATÜRK HEYKELİ KALDIRILDI, HAKARET TWEETLERİ ATTI
Derin Tarih adlı dergide de daha önce defalarca Atatürk düşmanlığı yapan, Rize’deki Atatürk heykeli kaldırıldığında da “Bize bu şan yeter” diyen Mustafa Armağan, Yeşilyurt’un bu sözlerini onayladı.Armagan, Rize’deki Atatürk heykeli kaldırıldığında bu tweetleri atmıştı:
İLK KADIN TARİH PROFESÖRÜ
– Afet İnan, Atatürk’ün oluşturmaya çalıştığı ‘modern Türk kadını’ anlayışıyla yetiştirilmişti.
– Atatürk, 1908 doğumlu Afet İnan’ı 1925’te ilkokul öğretmeniyken manevi kızı olarak yanına aldı.
– Aynı yıl Fransızca öğrenmesi için 2 yıllığına İsviçre Lozan’a gönderdi.
– 1929’da İstanbul’da Notre Dame de Sion Lisesi’ni bitirdi.
– Türk Tarih Kurumu’nun kuruluş çalışmalarına katıldı. Başkan yardımcılığı yaptı.
– 1938’de üniversiteyi bitirdi.
– 1950’de cumhuriyetin ilk kadın tarih profesörü oldu.
– 1985’te öldü.
Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER