avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu kimdir?

Almanya’daki Türk Diyanet camilerinin çatı kuruluşu olan DİTİB’in (Diyanet Türk-İslam Birliği) 15.dönem Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu kimdir?

Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu kimdir?
21.09.2015
A+
A-

1962 yılında Sivas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1986’da A. Ü. İlâhiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı’nda göreve başladı.

  • Haziran 1987 ile Kasım 1989 tarihleri arasında araştırma amacıyla yaklaşık 2,5 yıl F.Almanya’da bulundu. Bu ülkede önce Goethe Enstitüsü’ndeki dil öğrenimini tamamladı. Bamberg Üniversitesi’nde, Din Pedagojisi, Teoloji, Oriyantalistik ve Germanistik alanlarındaki ders ve seminerlere, ayrıca Kuzey Ren Westfalya Eyaletinde geliştirilen İslâm din dersleri müfredat programı ile ilgili hizmetiçi öğretmen yetiştirme program geliştirme çalışmalarına katıldı.
  • F.Almanya’da bulunduğu süre içinde yaptığı alan araştırmasına dayalı olarak hazırladığı “F.Almanya’daki Türk Çocuklarının Temel Eğitiminde Din Eğitiminin Yeri ve Bavyera ile Baden-Württemberg Eyaletlerinde Mukayeseli Bir Alan Araştırması” konulu teziyle 1992 yılında doktor ünvanını aldı.
  • 1994 yılına din eğitimi dalında doçent, 2000 yılında ise aynı alanda Professör oldu. 1995 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim dalına naklen atandı.
  • 1996 yılında 3 ay Almanya’nın Bavyera ve Baden-Württemberg eyaletlerinde İslam Din Dersleri konusunda araştırmalar yaptı. Ulaştığı sonuçları yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli sempozyumlarda bildiri olarak sundu.
  • İlk ve orta öğretimde okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile İmam Hatip Lisesi Öğretim programlarını hazırlayan komisyonunda görev yaptı. Ayrıca M.E.Bakanlığınca öğretmenlere yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinde din eğitimi ve öğretim metodolojisi konularında dersler verdi.
  • F. Almanya’da din eğitimi ve din dersi öğretmeni yetiştirme konulu çalışmalara katıldı.
  • Din Eğitimi, Kültürlerarası eğitim, Dinlerarası ilişkiler, konularında Türkçe ve Almanca yayınlar yaptı.
  • 1995- Eylül 2014 tarihleri arasında C.Ü. İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Başkanlığı, 2003-2006 tarihleri arasında C.Ü. İlahiyat Fakültei Dekanlığı, Ağustos 2013-Şubat 2014 tarihleri arasında Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreterliği görevini yürüttü.
  • 17 Ağustos 2014 tarihinde yapılan DİTİB’in Genel Kurulu’nda Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanlığı’na seçilmiş olup, halen bu görevi yürütmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır. Almanca ve Arapça dillerini bilmektedir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

ditib genel baskani prof asikoglu kurban bayrami degerlendirme

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.