avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Meslekten atılan FETÖ savcıları anavatanları Ermenistan’a kaçtı

Haklarında yakalama kararı çıkan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın evvelki gün gece Gürcistan üzerinden Ermenistan’a kaçtılar.

Meslekten atılan FETÖ savcıları anavatanları Ermenistan’a kaçtı
A+
A-

HABER MERKEZİ – Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapı) bağlantılı eski savclar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın, evvelki gece yarısından sonra Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan’a oradan da Ermenistan’a kaçtıkları anlaşıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan bir diğer savcı olan Mehmet Yüzgeç’in ise nerede olduğu bilinmiyor.

Bu üç savcı, ifade vermek üzere çağrılmışlardı ancak ifade vermeye gelmemeleri üzerine dün haklarında yakalama kararı çıkarılmıştı. Haklarında yakalama kararı çıkan meslekten men edilmiş eski savcılar Zekeriya Öz’ün 10 Ağustos Pazartesi günü saat 03.46, Celal Kara’nın da 04.19′da Sarp Sınır Kapısı’ndan Batum’a çıkış yaptığı oradan da Ermenistan’a geçtikleri belirlendi.

zekeriya oz celal karan firar goruntuleri

İkili’nin firar görüntüleri.

Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç savcılık tarafından “Örgüt kurmak”, “Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek” gibi suçlamaları ile karşı karşıya. Ergenekon, Bayloz, 17/24 gibi devletin işgal altında bile olamayacak şekilde Türk silahlı kuvvetlerini ve demokrat düzeni felç eden çok sayıda uyduruk/kumpas davalar açan üçlü daha önce mesleğin şeref ve saygınlığına aykırı eylemleri nedeniyle HSYK tarafından Savcılık mesleğinden ihraç edilerek atılmışlardı.

zekeriya yemek yemeyi sever

Zekeriya Öz göbekli görüntüsüyle biliyor. Öz, tutuklama furyası yaptığı dönemde daha fazla yemek yemeye başladığı ve bunu mesleğin ağırlığını kötüye kullanarak restoran sahiplerine FETÖ aracılığıyla dolaylı veya doğrudan kurduğu baskı sonucu oluşturduğu söyleniyor. “Megolman Zekeriya” başlığıyla gazetelere haber olan Öz, çekinmeden bu tür pozları veriyordu. Bu da FETÖ’nün bir zamanlardan tüm ahlak kurallarına zıt olarak Türk milletini nasıl aptal yerine koyduğunun bir göstergesi olarak sunuluyor. Görüldüğü gibi çekinmeden fütursuzca utanmamazlıklarını örnekteki gibi sergilemekten çekinmiyorlar.

NEDEN GÜRCİSTAN VE ERMENİSTAN
Meslekten kovulan firari sabık eski savcıların o ülkelere kaçmasının sebebi ise, Türkiye’nin hem Gürcistan hem de Ermenistan ile suçluların iadesine ilişkin herhangi bir sözleşmelerinin olmaması.

Zekeriya Öz’ün Ermenistan üzerinde FETÖ merkezi ABD’deki Pensilvanya’da bulunan Fethullah Gülen’in yanında soluğu alıp tekrar hakaret ve tehdit seanslarına twitter üzerinden devam edeceği düşünülüyor.

UTANMAZIN TÜRK MİLLETİNİ APTAL YERİNE KOYAN YAMAN ÇELİŞKİSİ
Hakkında çıkan yakalama kararından kurtulmak için kaçan Zekeriya Öz’ün kaçacağını iddia edenlere hakaret eden bir mesajı ortaya çıktı. Öz, 18 aralık 2014′te twitter’dan “Ben dahil herkes hakkında kaçacak yalanıyla milleti kandırmaya çalıştılar ama kaçan göçen olmadı. Beceriksizlikleri ellerinde patladı” yazmıştı. Zekeriya Öz ve hakkında yakalama kararı bulunan görevden atılan eski savcılar kumpas davalarında dünyanın öbür ucundan gelen şüpheliler ve hasta tutuklular hakkında “kaçma şüphesi” nedeniyle tutuklama istedikleri hatta tutuklatıp içeride nasıl işkenceyle öldürttükleri unutulmuyor.

İşte Öz’ün Türk milletini aptal yerine koyan o mesajı:

zekomesaj

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.