avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İşte resmen aranan teröristlerin listesi

İçişleri Bakanlığı “ödül yönetmeliği” kapsamında aranan teröristlerin listesini yer aldığı listeyi açıkladı.

İşte resmen aranan teröristlerin listesi
A+
A-

İçişleri Bakanlığı “ödül yönetmeliği” kapsamında, aranan teröristler listesinin yer aldığı bir internet sitesi hazırladı. Sitede, aranan teröristlerin isimleri kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı.

LİSTENİN KIRMIZI KATEGORİSİNDE FETHULLAH GÜLEN VAR

Buna göre Fethullah Gülen, Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan kırmızı kategoride bulunuyor.

ARANAN TERÖRİSTLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

aranan teroristler

4 MİLYON ÖDÜL

Terörle mücadele kapsamında, ihbar ve ödül mekanizmasını hayata geçiren düzenleme ağustos ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Ödül miktarı, sağlanacak bilgi, aydınlatılan suç veya ihbar edilecek fail dikkate alınarak 200 bin lirayı geçemiyor. Ancak, verilecek bu ödül suç failinin terör örgütünde üst düzey yönetici olması veya aydınlatılan suçun toplumda oluşturduğu infial ve etkiye göre 20 katına yani 4 milyon liraya kadar çıkabiliyor.

HER FAİL İÇİN AYRI ÖDÜL

Eğer verilen bilgi birden fazla suçun aydınlanmasına veya birden fazla failin yakalanmasına yardımcı olmuşsa, her suç ve fail için ayrı ayrı para ödülü verilmesi öngörülüyor.

aranan teroristler renkler

İHBARCININ KİMLİĞİ GİZLENECEK

Ödül mekanizması kişinin talebi üzerine işliyor. Düzenlemeye göre, ihbarda bulunan ya da bilgi sağlayanlarla ilgili bilgiler gizli tutulacak.

Ödül sisteminden, Türk vatandaşı olmayanlar ve geçici köy korucuları da yararlanabiliyor. Ancak polis, asker gibi kamu görevlileri ile suçun işlenmesine iştirak edenler yararlanamıyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖDEYECEK

Ödül miktarları oluşturulacak ödül komisyonu tarafından belirlenecek ve ödüller İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan kaynaktan karşılanacak.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Avrupa Türk Gazetesi © ATGtv (23-11-2015)

Fethullah Gülen hakkında terör örgütü kurma ve yönetme suç tutuklama kararı çıktı (19-12-2014):

Fethullah Gülen aranan bir teröristtir:

Fetullah Gülen ve Emre Uslu’nun silahlı terör örgütü kurmak, casusluk ve hükumeti ortadan kaldırmaya suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası:

Aranan terörist Fethullah Gülen’in ABD’den iadesi için yasal süreç başladı:

fethulah gulen muebbet iddianame

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.