avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3404
EURO
35,1084
ALTIN
2.241,61
BIST
8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

AK Parti’li Yeneroğlu Avrupa Türkleri için büyük adımı attı

Yurtdışındaki Türkleri temsilen AK Parti İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu’ndan Avrupa Türklerini sevindiren büyük bir adım ve müjdeli bir haber geldi.

AK Parti’li Yeneroğlu Avrupa Türkleri için büyük adımı attı

HABER MERKEZİ – Yeneroğlu, TBMM’de yurtdışının ayrı seçim bölgesi olması ve seçmenlerin kurulan sandıklardan herhangi birinde oy kullanmalarına olanak tanıyan kanun teklifi verildi.

KÜÇÜK GİBİ GÖRÜNEN ANCAK AVRUPA TÜRKLERİ İÇİN BÜYÜK OLAN ADIMLAR
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yurtdışının ayrı bir seçim bölgesi olarak düzenlenmesi ve yurtdışı seçmenin kurulan sandıklardan dilediğinde oy kullanması yönünde Meclis’e kanun teklifi verdiklerini duyurdu. İstanbul Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Şentop ve arkadaşları ile birlikte söz konusu teklifi meclise sunduklarını belirten Yeneroğlu, teklifte yurtdışının ayrı seçim bölgesi olarak düzenlemesi ve 15 milletvekili kontenjanı ayrılmasının yer aldığını ifade etti.

ÖZLENEN UYGULAMA: DOĞRUDAN TEMSİL OLACAK
AK Partili Yeneroğlu açıklamasında, son iki seçimde elde edilen sonuç ve tecrübe ile Avrupalı Türklerin uzun yıllardan beri talep ettiği TBMM’de doğrudan temsil edilme hakkının verilmesinin zamanının geldiğini vurguladı. Yeneroğlu, “Bir seçmen kitlesinin en uygun temsili yine o kitlenin içinden çıkan kişilerle sağlanır. Yurtdışının seçim bölgesi olmaması nedeniyle, vatandaşlarımız kendilerini temsil edecek milletvekillerine sahip değiller. Teklif kabul edilirse, doğrudan temsilin önü açılacak” dedi.

HERKES İSTEDİĞİ YERDE OY KULLANACAK ZORLUKLAR ORTADAN KALKACAK
Önceki seçimlerde uygulanan randevu sitemi ya da yalnızca seçmen kaydının bulunduğu seçim mahallerinde oy kullanabilme zorunluluğu gibi uygulamaların oy kullanabilmeyi zorlaştırdığına da dikkat çeken Mustafa Yeneroğlu, “Seçmenin 30-40 km yakınında konsolosluk varken konsoloslukların idari bağlılıkları nedeniyle oy kullanmak için 500-600 km yol kat etmek zorunda kalınıyor. Kanun teklifinin kabulü ile seçmenler yurtdışı seçim çevresinde kurulan herhangi bir sandıkta oy kullanabilecek” diye açıklama yaptı.

Mustafa Yeneroğlu kimdir?

Avrupalı Türklerin sözcüsü ve sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ, halkın taleplerini verdiği kanun telifleriyle ortaya koyan Mustafa Yeneroğlu’nu bu adımları ve verdiği müjdeli haberi nedeniyle tebrik ediyor.

YURTDIŞI SEÇİM DÜZENLEMESİ KONULU KANUN TEKLİFİNİ PDF OLARAK BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

pasaport-harclarinin-yariya-indirilmesi-teklifi-mecliste

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.