avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Rotterdam’da Türklere hitap eden eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ‘Hayır’ oyu kullanacağını açıkladı

Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, 5 Mart’ta Roterdam’da referandumuyla ilgili konuşarak, ‘Hayır’ oyu kullanacağını açıkladı. Toplantıya Hollanda’nın çeşitli yerlerinden gelen insanlar yoğun ilgi gösterdi. Sosyal-antropolog Sefa Yürükel buluşmadan izlenimlerini paylaştı.

Rotterdam’da Türklere hitap eden eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ‘Hayır’ oyu kullanacağını açıkladı
A+
A-

Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener konuşmasında, Türkiye’de yeni anayasa düzenlemesinin kabulü halinde şimdi dünyada ve geçmişte tarihte eşi benzeri olmayan bir tek adam rejiminin getirileceğini, bunun güç zehirlenmesine yol açıp, başa geçen kişinin kim olursa olsun eline geçirdiği güçle 5 sene boyunca, denetimsiz bir veliyi deli, deliyi de zırdeli edecek bir sistem hiyerarşisi kurulacağını söyledi.

SİSTEM TARTIŞMALARI
Bu tür rejimlerin, ekonomilerinin çok kötü, mevcut parlamenter demokrasi ile yönetilen devletlerin ise, ekonomilerinin çok iyi olarak gelişmişliğini örneklerle anlattı. Görüntüde güçlü tek lidere dayanan 57 İslam ülkesinin tüm milli gelirini toplasak bile bir Almanya kadar bile yapmadığını, ABD’yle karşılaştırıldığında ise 57 İslam ülkesinin milli gelirinin ABD’nin dörtte birine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Parlamenter demokrasinin insanlık tarihinin birikimi ile bin yıllardır geliştirilen denetim ve dengelere hitap eden şu an insanlık açısından en iyi  bir rejim olduğunu, oysa 16 Nisan’da oylanmayla getirilmek istenen rejimin, hiç bir kontrol ve denge unsuru taşımadığı, en baştaki insan için bile tehlike arz ettiği, gücü kötüye kullanma ihtimalinin değerlendirildiğinde ise bunun Türkiye’nin her politikasına yansıyacağı ve her bakımdan sonuç itibarı ile çok acılı bir dönemin yaşanacağını ve felakete yol açabileceğini belirtti.

BATI’YA ELEŞTİRİ; DEMOKRATİK ORTAMDA HER SES KENDİNİ İFADE EDEBİLMELİ
Abdüllatif Şener ayrıca yaptığı açıklamada, Hollanda ve Almanya’daki yasaklara değindi. Almanya’nın Bakanlara karşı uygulamasından sonra Baykal’ın Almanya‘ya gitmeme yönündeki tavrının doğru olduğuna değinen Şener, propaganda bakımında her tarafın kendi demokratik çalışmasını Türk vatandaşlarının yaşadığı her yerde serbestçe yapabilmesinin gerektiğini vurguladı. Seçim döneminde ‘propaganda yasağı’ şeklinde eleştiride bulunan Şener, Hollanda’yı da eleştirerek uygulamanın doğru bir iş olmadığını söyledi.

STK’LARDAN DEĞERLENDİRMELER; ŞENER’İN AÇIKLAMALARI DOYURUCU OLDU
Toplantıyı değerlendiren Avrupalı Türk toplumunun Atatürkçü fikir önderlerinden, Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel; karşılarındaki, deneyimli akademisyen, siyasetçi ve aydın bir insanın, hiçbir çıkar ve kaygı gözetmeden cesurca konuyu ekonomi, siyaset ve teorik ve sahadaki yansımaları anlamında anlattığını ve sorulara da doyurucu cevap verdiğini belirtti.

Şener’in örnek bir aydın olduğunu, yarın kaygısı taşımadığı ve siyasetten kendisi ile ilgili bir beklentisi olmadığı izlenimi edindiğini ve bu anlamda da daha serbest, olgun ve somut verilere dayanarak, bilgilendirici ve  uyarıcı bir konuşma yaptığını sözlerine ekledi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.