avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Resmi ilk açıklama; o CIA şefi de helikopterdeydi

AK Parti Milletvekili Orhan Deligöz, darbe girişimi sonrası 8 askerin Yunanistan’a kaçtığı helikopterde, bir CIA ajanının olduğunu iddia etti. Deligöz, Fethullah Gülen ile Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA arasındaki ilişkinin 1960’lı yıllarda başladığını söyledi.

Resmi ilk açıklama; o CIA şefi de helikopterdeydi

“Yunanistan’a götürülen helikopterde CIA ajanı vardı.” Bu çarpıcı iddia, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz’e ait.

Orhan Deligöz, helikopterle giden 8 askerin yanındaki sivil kimdi? Sır gibi saklıyorlar. biz Graham Fuller olduğunu iddia ediyoruz. Çok güçlü istihbaratlarımız var. Darbe girişimi gecesi Türkiye’de olduğunu herkes biliyor.

Deligöz, Amerikan Ajanı Graham Fuller ile Fethullah Gülen’in yıllar öncesine dayanan ilişkisine dikkat çekti.

Orhan Deligöz, “Graham Fuller denilen Amerikan ajanı 1964’te Türkiye’ye geliyor. Fethullah Gülen de cemaatini 1969’da İzmir’de kuruyor. O zamandan tanışıyor bunlar. 1999’da ABD’ye gidince Fethullah Gülen geçici izni var, kalıcı izne çevirmek için referanslar arasında Graham Fuller var. Bu tesadüf olamaz” dedi.

Orhan Deligöz, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında yabancı istihbarat teşkilatlarının bulunduğu düşüncesinde.

“Darbenin 3 ayağı var. Fethullah Gülen’in dışında. CIA var, Mossad var ve İngiliz MI6 var. Bunlar beraber planladılar. Fethullah Gülen dediğin kimdir ya? Cahil ilkokul mezunu bunu kullandılar, aptalı kullandılar, şapşalı kullandılar” yorumunda bulundu

AK Partili Deligöz’ün Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı’nın Türkiye ziyaretine ilişkin eleştirileri de var:

Genelkurmay Başkanları geldiler şu cümleyi kullandılar. 14 Temmuz’da Türkiye’ye bakışımız ile 16 Temmuz’daki aynı. Ben bunu kabul etmiyorum. Aynıysa felakettir. Aynı olmayacak kardeşim. Senin ajanların Türkiye’ye darbe planları içinde yer almıştır. Uygulanmasında da yer almıştır. Ya o ajanları bulup yargılayacaklar ya da bizden özür dileyecekler. Bunun başka yolu yok.

Orhan Deligöz’den çarpıcı bir de öneri geldi…

“Gerekirse İncirlik Üssü’nü de yeniden değerlendirmeye alırız, AB’ye başvurumuzu da geri çekebiliriz.”

GRAHAM FULLER KİMDİR?

Graham E. Fuller Amerikan Rand düşünce kuruluşunun daimi politik danışmanı, ABD Merkezi Haberlama Teşkilatı’nın (CIA) eski Milli Haberlama Konseyi yardımcı başkanı, yazar, ABD’li devlet görevlisi.

Harvard Üniversitesi’nden Rusya ve Orta Doğu çalışmaları ile BA ve MA dereceleri aldı. 20 yıllık dışişleri görevlerinin 17 senesini Almanya, Türkiye, Lübnan, Suudi Arabistan, Kuzey Yemen, Afganistan, Hong Kong gibi ülkelerde hizmet ederek geçirdi. 1982 yılında yakın doğu ve güney Asya’dan sorumlu CIA’nın Milli Haberalma görevine atandı. 1986 yılında ulusal seviyede stratejik tahminler umumi sorumlusu olarak CIA Milli Haberalma Konseyi başkan yardımcılığına getirildi.

1988 yılında doğrudan devlet ile çalışmalarını sonlandıran Fuller, Rand Şirketine esas olarak Orta Doğu, Orta Asya, Güney ve Güneydoğu Asya ve Sovyetler Birliği etnik problemleri ile ilgili çalışmalar yapmak göreviyle katıldı. Rusça, Türkçe, Arapça ve Çince bilmektedir.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.