avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
34,2936
EURO
37,1125
ALTIN
3.019,45
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda hükümeti ve Türk düşmanı Bakan Asscher Türk Başbakanın mektubuna kafayı taktı

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Hollanda’daki Türklere gönderilen seçime katılma mektubuyla ilgili olarak Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan’ın Hollanda Dışişleri Bakanlığı’na çağrılacağını bildirdi.

Hollanda hükümeti ve Türk düşmanı Bakan Asscher Türk Başbakanın mektubuna kafayı taktı
A+
A-

Bakan Koenders, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, “Bu mektubun varlığı kabul edilemez” ifadesini kullanarak ülkesindeki Türklerin Türkiye’deki seçimlere yönelik katılımları konusundaki hazımsızlığını ortaya koydu.

Koenders ile uyumdan sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Lodewijk Asscher, Başbakan Davutoğlu tarafından Türk seçmenlere sandığa giderek oylarını kullanmaları çağrısı yaptığı bir mektup gönderilmesinin Hollanda’nın uyum hedeflerine ters düştüğünü ifade etmiş, gerçek niyetini ve Türklerin anavatan’larıyla bağlarını güçlendirmelerinden ötürü rahatsızlığını dile getirmişti.

Türk seçmenlere gönderilen mektubu “Ankara’nın uzun kolu” olarak yorumlayan Türk düşmanı çeşitli siyasi gruplar, mektupla ilgili olarak “tehditkar” ifadesini kullanmışlar ve hükümetten Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmasını istemişlerdi.

Kürt ırkçısı terör örgütü PKK’ya olan sempatisi ve ilişkisiyle tanınan Sosyalist Parti (SP) milletvekili Sadet Karabulut’un, liberal parti VVD’li Sjoerd Potters, sosyal liberal D66’lı Sjoerd Sjoerdsma ve Ermeni yanlısı Türk düşmanı çıkışlarıyla tanınan Hristiyan Demokrat CDA’lı Pieter Heerma ile bu konuda ortaklaşa sunduğu önerge Temsilciler Meclisi’nde çoğunluk tarafından kabul edilmişti.

Önergede hükümetten, mektup meselesi ile iddia ettikleri kişisel verilerin gizliliğine ilişkin olası ihlalin Türkiye’de 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimlerin gözlemcilerine de bildirilmesi istenmişti.

Bakan Koenders, Hollanda’daki Türklerin adreslerine nasıl ulaşıldığı sorusunu “haklı bir soru” bulduğunu ileri sürmüştü.

Bakan Asscher, adresler konusunda Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Ankara’daki yetkililerden bilgi istendiğini ve gelen yanıtta bu konuda Türkiye’deki yasaların çiğnenmediğinin belirtildiğini bildirmişti. Lodewijk Asscher, Kişisel Verileri Korumu Kurulu’nun (CBP) bu konuda araştırma başlattığını belirterek, Hollanda’da yasaların çiğnenip çiğnenmediğinin açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etmişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.